Skip navigation

Cover EsquireOp YouTube kwam ik vandaag een filmpje tegen over het Amerikaanse magazine Esquire en Augmented Reality (AR). De nieuwste editie van het blad is volledig gewijd aan AR.  Ik was verheugd om te zien dat er een magazine is dat een vernieuwend element heeft ontdekt en daar zeer goed gebruik van heeft gemaakt.  Het woord Augmented Reality bekt niet echt lekker, maar dat maakt in dit geval niet uit. Deze term zullen we de komende jaren nog vaak horen en zien.

Esquire en AR
David Granger, hoofdredacteur van Esquire magazine, legt in het filmpje uit dat het ze voor het eerst een magazine hebben gemaakt met AR-inhoud en laat enkele geweldige, flitsende en vernieuwende voorbeelden zien. De Esquire heeft ook een complete webpagina gewijd aan het AR-magazine. Zo wordt er bijvoorbeeld een blik achter de schermen gegeven. Iedere stap die ze hebben ondernomen wordt in beeld en tekst uitgelegd. Op de webpagina is ook de software te vinden die je moet downloaden om alles wat getagged is met de speciale icoontjes (zie cover) te kunnen zien op je computer. Om alles te kunnen zien is het handig om een webcam te hebben. Je moet het icoontje namelijk laten ‘zien’ aan je computer zodat deze de extra content kan tonen.

David Granger over het magazine

Advertisements

One Comment

  1. Wauw, heel leuk & inspirerend! Moet eens nadenken hoe ik dit vorm kan geven binnen Encore!Magazine… misschien wil je wel helpen? xMM


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: