Skip navigation

Blogspot thumbnailEen verhaal vertellen met een begin en een eind met behulp van verschillende platformen. Dat is Transmedia storytelling. Het mooie aan deze vorm van verhalen vertellen is dat gebruikers of consumenten op verschillende momenten in het verhaal kunnen instappen en door een eigen inbreng de verhaallijn beïnvloeden. Vanaf dinsdag verdiep ik me een maand lang in dit begrip.

Henry Jenkins is de bedenker van het begrip Transmedia storytelling. Jenkins is professor en co-director van het MIT Comparative Studies programma. In zijn boek ‘Convergence Culture’ behandelt hij de culturele verandering die plaatsvindt waarbij de gebruiker of consument in controle wilt blijven over verschillende mediakanalen.

Hille van der Kaa beschrijft in een artikel op Frankwatching dat niemand nog echt grip op de zaak krijgt. Ze vraagt zich af of we te maken hebben met een trend of een tool. De komende tijd probeer ik erachter te komen of het een trend is of slechts een tool waarmee ik mijn ‘gereedschapskistje’ weer kan uitbreiden.

Met een paar groepjes studenten gaan we aan de slag om een case voor NRC uit te werken. Het uiteindelijke doel is dat iedere groep een transmedia concept bedenkt. Het beste concept wordt daadwerkelijk ook gepubliceerd.

Advertisements

2 Trackbacks/Pingbacks

  1. By Crossmediaal of transmediaal? « Nerdette.nl on 23 Sep 2009 at 2:15 pm

    […] Transmedia Storytelling […]

  2. By Winnend concept: Recht op Muziek « Nerdette.nl on 08 Oct 2009 at 10:51 am

    […] reacties Crossmediaal of transmediaal? « Nerdette.nl on Transmedia StorytellingCrossmediaal of transmediaal? « Nerdette.nl on Transmedia missionaris: […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: