Skip navigation

DNA09 zit erop en vol trots kijk ik terug op twee intensieve dagen livebloggen in Brussel. Van de stad zelf heb ik weinig meegekregen op een paar kroegen na. Twee dagen hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen. Veel positieve reacties hebben we allevier ontvangen. En daarnaast niet te vergeten, heb ik ook weer veel nieuwe ideeën en contacten opgedaan. We hebben zelfs de previewlancering van BBC’s College of Journalism meegemaakt.


Livebloggen
Voordat we begonnen aan de twee dagen livebloggen met CoverItLive, werd er van tevoren al flink wat werk verzet. Contacten naar het buitenland, in verband met het publiceren van het blog op vier verschillende websites, werden gelegd. En een draaiboek moest ervoor zorgen dat alles gestroomlijnd zou lopen. En dat is gelukt, we hebben een lijn weten te creeëren in het liveblog. Deze keer hebben we ervoor gekozen om van tevoren duidelijk aan te geven wie er zou spreken en gaven we toepasselijke informatie in de vorm van links om zo onze volgers te betrekken bij datgene wat wij op dat moment ook zagen. Ook schreven we na elke keynote presentatie en debat een roundup zodat de lezers van het liveblog meteen konden lezen wat er werd gezegd door de aanwezigen.

Bloggers aan het werk
Roy Mevissen, Jeroen van de Nieuwenhof, Paul Vereijken en ik zaten vooraan achter Michael Rosenblum tijdens het congres. Onder het – af en toe- toeziend oog van Rosenblum hebben we flink wat werk verzet. Deze foto nam Bart Brouwers (Sp!ts) van ons voordat hij het podium mocht betreden tijdens DNA09.

Picture taken by Bart Brouwers (Sp!ts)

Picture taken by Bart Brouwers (Sp!ts)

>

 

Foto’s, filmpjes en interviews
Om de kracht van het livebloggen te versterken hebben we ook foto’s en filmpjes gemaakt voor onze volgers. Met behulp van een Flip Mino filmden we de interviews met aanwezigen. Na een dag merkten we al dat ons Flickr-account van De Nieuwe Reporter overloaded was. We moesten dus een tweede Flickr-account aanmaken om de foto’s van dag twee te verzamelen.

Overview interviews


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: