Skip navigation

Stop de persen! Woensdag en donderdag ga ik samen met  journalistiekstudenten Paul Vereijken, Robert Buzink en Mark Zaremba live-bloggen vanaf het tweedaagse congres dat door de School voor Journalistiek Utrecht wordt georganiseerd. Pieter Sabel zal de fotografie verzorgen. Het live-blog zal wederom te vinden zijn op website van De Nieuwe Reporter.

Twee vliegen in een klap
Het congres met de mooie naam ‘Stop de persen. Toekomst van Journalistiek Onderwijs’ zal met name gaan over de toekomst van het journalistieke onderwijs. Gedurende de twee dagen zijn er journalisten aanwezig die vernieuwend en succesvol bezig zijn. Zij vertellen hoe zij werken en wat moderne journalisten volgens hen moeten doen. Ik sla dus twee vliegen in een klap, want ik mag een van mijn favoriete bezigheden weer beoefenen: live-bloggen. En daarnaast krijg ik een kijkje in de toekomst van de journalistiek.

Het congres
Naast de journalisten die aanwezig zijn, vinden er ook workshops plaats waarin docenten zich buigen over de vraag hoe journalisten het best in een commerciële context kunnen werken. Ook wordt er een talkshow gehouden over de vraag: waartoe leiden wij op? Deze talkshow zal met name gaan over trends in het beroep en vooral over wat we doen met commercie en nieuwe technologie.

Live-blog
Mijn eerste kennismaking met live-bloggen was tijdens het mediadebat dat vorig jaar werd gehouden in Amsterdam. Samen met Robert en andere studenten blogden wij live vanuit de Amstelkerk. Hierover heb ik al eerder geschreven op mijn weblog: Studenten journalistiek bloggen live tijdens mediadebat. Omdat het live-bloggen mij de eerste keer zo goed is bevallen, sta ik dan ook te trappelen om woensdag en donderdag weer aan de slag te mogen gaan.

Live-blog online
Het blog staat online! Via deze link kun je woensdag en donderdag de razende reporters volgen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: