Skip navigation

Vanuit de Amsterdamse Amstelkerk verzorgde Robert Buzink zaterdag een live-blog over het debat ‘De pers over de pers’. Buzink verzamelde een groep mede-bloggers, studenten journalistiek, die het debat zullen verslaan via foto’s, twitter, video en tekst. Ook ik heb hieraan meegedaan. Mijn taak was opvallende quotes op twitter plaatsen en het interviewen van een aantal prominente aanwezigen zoals: Theo Bouwman (voorzitter Raad voor de Journalistiek), Arendo Joustra (Hoofdredacteur Elsevier en Genootschap van Hoofdredacteuren), Boris van der Ham (D66), Theo Dersjant (Docent Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg, De Nieuwe Reporter) en Frans Lomans (Hoofdredacteur Panorama) De live-blog werd doorgegeven op De Nieuwe Reporter. De resultaten van de live-blog zijn hier te vinden.

MediaDebat
Het MediaDebat werd als afronding van 2008 georganiseerd. Tijdens dit debat werd er door journalisten, (hoofd- en eind)redacteuren van dag- en weekbladen, radio- en televisierubrieken, politici, belanghebbenden en onderzoekers gediscussieerd over het functioneren van de Nederlandse pers.

Beleid
Ook presenteerde de RVJ de vier belangrijkste wijzigingen in het beleidsplan van de Raad. Theo Bouwman, voorzitter RVJ, presenteerde de vier punten:
– De Raad is voortaan zichtbaarder. Dit wil zeggen dat ze meer willen deelnemen aan het maatschappelijke debat en pro-actief zijn met uitspraken.
– Ze stelt een ombudsfunctie in.
– De Raad kan beslissingen herzien
– Burgers worden ook toegelaten tot de gelederen.

Interviews en Tweets
Op de website van De Nieuwe Reporter zijn de interviews, de tweets en liveblogs te vinden. Voor de foto’s van het MediaDebat kun je terecht op Flickr.

Advertisements

3 Comments

  1. de discussie is al lang niet meer of de nieuwe media het gaan overnemen en op welke manier, maar in het beste geval: hoe kan ik inkomsten halen uit de nieuwe media

  2. Ik vond het erg leuk om het debat op deze manier te volgen, al was het jammer dat je via de korte comments de grote lijnen niet echt meekrijgt. Maar gelukkig waren daar ook de filmpjes, en er komen vast ouderwetse verslagen. Complimenten!

    (En goed om te zien dat Robert nog niets van zijn initiatiefrijkheid verloren heeft.)

    Was ‘t leuk/interessant om te doen?

  3. @Sander. Bedankt voor je complimenten. Goed om te horen. De punten die jij noemt, zijn ook de dingen waar wij met de groep tegenaan liepen zaterdag. Helaas hadden we ook te kampen met een slechte internetverbinding. De korte comments zijn zeker dingen waar nog aandacht aan geschonken gaat worden. Want het moet voor de volgers ook fijn zijn waar het over gaat. Hartstikke fijn dat je zelf ook kritisch hebt gekeken en gevolgd. Heel goed! Want daar leren we uiteraard het meeste van.
    Het idee van Rober is ook zeker goed. Ik hoop dat er we veel meer mee gaan doen. En uiteraard vond ik het hartstikke leuk en interessant om te doen. Ik heb weer heel veel geleerd afgelopen zaterdag en daar draait het om. De interviews met de aanwezigen waren ook zeer cool om te doen!


One Trackback/Pingback

  1. […] blogden wij live vanuit de Amstelkerk. Hierover heb ik al eerder geschreven op mijn weblog: Studenten journalistiek bloggen live tijdens mediadebat. Omdat het live-bloggen mij de eerste keer zo goed is bevallen, sta ik dan ook te trappelen om […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: