Skip navigation

Wat het verschil is tussen web 2.0 en web 3.0, zal nog een tijd een oneindige discussie blijven. Maar het is altijd leuk als er iemand is die het nog een keer probeert uit te leggen. Maar wat mij zeer verbaasde, omdat ik zelf ondertussen ook een beetje door heb wat web 2.0 inhoudt, was dat de persoon in kwestie het volgende voorbeeld gebruikte: “Web 2.0: laat de informatie tot je komen en web 3.0: informatie wordt kant-en-klaar aangeleverd via het internet.” Nu stel ik hier nog steeds mijn vraagtekens bij, omdat ze naar mijn mening de plank mis slaat. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening hierover.

Advertisements

2 Comments

  1. De meningen lopen uiteen en de toekomst zal uitwijzen we er gelijk heeft. Voordat het huidige web 2.0 er was voorspelde Tim Berners-Lee al een semantisch web, dat hij ook web 2.0 noemde. Ik geloof dat hij daar nog steeds in gelooft en het inmiddels web 3.0 noemt. Ook veelgehoord is de mening dat web 3.0 het user-centric web wordt: compleet gepersonaliseerd naar de informatie- en community-wensen van het individu. Misschien is dat ook ongeveer wat de persoon in bovenstaand stukje bedoelde.

  2. @Sander S.: Het compleet gepersonaliseerde web vormt trouwens een leuke uitdaging voor de nieuwsjournalistiek. Genetwerkte minimedia waaruit de gebruiker een menu samenstelt. Specialiseren dus!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: